Blogger

Tanácsadó megtekintése
Németh Boglárka táplálkozási tanácsadó

Németh Boglárka

Németh Boglárka vagyok, a Soroksári Sc futball csapat, az UVSE és a Magyar Női vízilabda válogatott táplálkozási tanácsadója. Tanulmányaimat az Eszterházy Károly Egyetemen, Rekreációszervezés és Egészségfejlesztés szakán végeztem el, továbbá folytatom jelenleg is a Semmelweis Egyetem Táplálkozástudományi szakán. Évek óta az életem része az egészséges táplálkozás és a sportolói közeg által a sporttáplálkozás is. Szabadidőmben nagy teret hódít a sport és a gasztronómia.


E-mail cím: nemethboglarka94@gmail.com
Évszakunk kedvence a sütőtök
Miért hasznos és mit tartalmaz? Amellett, hogy a tökben lévő alfa-karotin a szervezetben A-vitaminná alakul, tartalmaz  -szervezetünk számára szűkséges- C-vitamint, sőt kedvező antioxidáns hatása is van. Ezáltal hasznos részét képezheti az őszi étrendünknek. Fogyasztását és elkészítési módját tekintve: Fogyaszthatjuk sütve vagy párolva, ideális lehet kettévágva és megtöltve, de köretként vagy önmagában is fantasztikus ételeket lehet belőle készíteni. Pürésítve leves receptjeink tárházát gazdagíthatjuk vele, vagy akár egy egészségesebb összetevője is lehet a süteményeinknek. Az átlagos adagja 100g. Tápértéke 32 kcal, rosttartalma 1,4 g továbbá 280 mg Kálium és 15 mg C-vitamin található 100 g sült tökre vonatkozóan. Tökös program a hétvégére: Töklámpás fesztivál 2018 Október 27 szombat, 19:00–21:00 Helyszín: Hősök tere, Időpont: 19.00-21.00 óra Ha szabadidős tevékenységet keresel a hétvégére és egyben hasznos tagja szeretnél lenni társadalmunknak, akkor mindenképp látogass el, és vigyél magaddal 1-2 konzervet vagy bármely tartós élelmiszert. Hiszen az összegyűlt ennivalót a Gyermekétkeztetési Alapítvány fogja eljuttatni a rászoruló gyermekeknek! Forrás: Lyndel Costain-Szuper tápanyagok kép:proficook.hu
Tovább
Miért fontos az egészséges életmód
Egészséges életmód összetevői közé tartozik a rendszeres testedzés, megfelelő táplálkozás, a munka és a pihenés megfelelő aránya, higiéné, testi-szellemi- lelki egyensúly megtalálása, prevenció vagyis a betegségek megelőzése, a szabadidőnk helyes és hasznos eltöltése, továbbá a helyes életritmus kialakítása.
Tovább