Dietetikus

Tanácsadó megtekintése
Pető Adrienn

Pető Adrienn

2013-ban végeztem a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán dietetikusként. Az életemben nagy szerepe van a sportnak és táncnak. 2012-ig aktívan versenyeztem Akrobatikus rock and roll sportágban, később pedig a Boogie-woogie is helyet kapott az életemben. Azért kezdtem el dietetikát tanulni, mert reméltem, hogy az egészséges táplálkozás mellett a sporttáplálkozást is megtanulhatom és összeköthetem e két fontos részét az életemnek. Jelenleg élelmezésvezetőként dolgozom egy bölcsődében illetve edzőként is tevékenykedek a saját sportegyesületünkben.


E-mail cím: petoadrienn91@gmail.com
Üzenet küldése a tanácsadónak

A D-vitamin szerepe
A D-vitamin a zsírban oldódó vitaminok közé tartozik, a neve pedig több molekulát foglal magába – két fő formája a D2- (ergokalciferol) és D3-vitamin (kolekalciferol). A magyar lakosság több, mint 2/3-a D-vitamin hiányos!
Tovább
Az antioxidánsok
Antioxidánsoknak az oxidációt csökkentő, valamint gátló anyagokat hívjuk. Léteznek természetes, illetve mesterséges antioxidánsok is.
Tovább
Növényi eredetű táplálékallergének
Sajnos nem ritka, hogy a „szokásos” búza, tej, tojás élelmiszereinken kívül egyéb, növényi eredetű táplálékok is képesek allergizálni. Talán nem is olyan meglepő a többségnek, hogy a szója a leggyakoribb -növényi eredetű- panaszt okozó élelmiszerünk.
Tovább
Tojásallergia
Most egy kicsit visszakanyarodok a táplálékallergiákhoz, ugyanis szintén gyakran viselkedik allergénként a tojás.
Tovább
Laktózintolerancia
A laktózérzékenység a leggyakoribb táplálékintolerancia. Ilyenkor a szervezetből teljesen vagy részlegesen hiányzik a tejcukorbontó enzim, azaz a laktáz. Emiatt a tejcukor bontatlanul jut a vastagbélbe, ahol az ott található baktériumok elkezdik azt lebontani, így végső soron gázképződést, puffadást eredményez.
Tovább
Tejfehérje allergia
Gyakorlatilag minden élelmiszer viselkedhet allergénként. Most nézzük a leggyakrabban panaszt okozó anyagokat, elsőként a tehéntejet.
Tovább