Dietetikus

Tanácsadó megtekintése
Pető Adrienn

Pető Adrienn

2013-ban végeztem a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán dietetikusként. Az életemben nagy szerepe van a sportnak és táncnak. 2012-ig aktívan versenyeztem Akrobatikus rock and roll sportágban, később pedig a Boogie-woogie is helyet kapott az életemben. Azért kezdtem el dietetikát tanulni, mert reméltem, hogy az egészséges táplálkozás mellett a sporttáplálkozást is megtanulhatom és összeköthetem e két fontos részét az életemnek. Jelenleg élelmezésvezetőként dolgozom egy bölcsődében illetve edzőként is tevékenykedek a saját sportegyesületünkben.


E-mail cím: petoadrienn91@gmail.com
Üzenet küldése a tanácsadónak

Az okostányér részletesen 3. rész
Az okostányér részletesen 3. rész Az előző cikkekben kifejtettem bővebben „A” tányért. Azt, hogy mi és milyen arányban kerüljön az asztalunkra egy nap a testünk optimális működéséért. Most nézzük a többit, a folyadék fogyasztás fontosságát, a hozzáadott só, cukor és zsiradék jelentőségét.
Tovább
Az okostányér részletesen 2. rész
Az okostányér részletesen 2.rész Az előző cikkben olvasható az okostányér egyik fele – a zöldségek és gyümölcsök témaköre. Most nézzük a tányér másik felét – a gabonaféléket és húsokat, valamint tej és tejtermékeket.
Tovább
Az okostányér részletesen 1. rész
Az okostányér részletesen 1.rész   Ahogy azt az előző cikkben ismertettem, az egészséges táplálkozás összetételét több módon is szokták jelölni. Ilyen atáplálkozási piramis és az okostányér is. Most lássuk, hogy az utóbbi mit is takar pontosan, mi is legyen egy napon a tányérunkon.
Tovább
Egészséges táplálkozás alapelvei 2. rész
A mai ajánlásoknak megfelelően a következő 12 pontban határozzák meg az egészséges táplálkozás alapelveit:
Tovább
Egészséges táplálkozás alapelvei 1.rész
Az egészséges táplálkozás kialakítása során törekszünk arra, hogy a bevitt energia egyensúlyban legyen a felhasznált energiával. Ha többet viszünk be mint, amennyit felhasználunk az testtömegünk gyarapodásához, míg a kevesebb energia bevitel testtömegünk csökkenéséhez vezet.
Tovább
Ásványi anyagokról általában
A vitaminokhoz hasonlóan az ásványi anyagok sem adnak energiát szervezetünknek, azonban az egészségünkhöz nélkülözhetetlen a kielégítő bevitelük. Változatos és vegyes táplálkozással fedezhetőek az igények.
Tovább