Dietetikus

Tanácsadó megtekintése
Pető Adrienn

Pető Adrienn

2013-ban végeztem a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán dietetikusként. Az életemben nagy szerepe van a sportnak és táncnak. 2012-ig aktívan versenyeztem Akrobatikus rock and roll sportágban, később pedig a Boogie-woogie is helyet kapott az életemben. Azért kezdtem el dietetikát tanulni, mert reméltem, hogy az egészséges táplálkozás mellett a sporttáplálkozást is megtanulhatom és összeköthetem e két fontos részét az életemnek. Jelenleg élelmezésvezetőként dolgozom egy bölcsődében illetve edzőként is tevékenykedek a saját sportegyesületünkben.


E-mail cím: petoadrienn91@gmail.com
Üzenet küldése a tanácsadónak

Immunerősítés 1.

Szervezetünk támogatása hagymával

A hagyma a magyar konyha egyik közkedvelt alapanyaga. Érdemes is minél többféle fajtáját (pl. vöröshagyma, lilahagyma, újhagyma, fokhagyma, stb) fogyasztanunk.

Tovább
Az A-vitamin szerepe és előfordulása

Az A-vitamin, más néven retinol, a zsírban oldódó vitaminok családjába tartozik. Elővitaminjai a karotinoidok, ezek közül pedig a béta-karotin a legaktívabb forma.

Tovább
E-vitamin és szerepe

Az E-vitamin a zsírban oldódó vitaminok családjába tartozik.
Jelentős antioxidáns.

Tovább
A D-vitamin szerepe
A D-vitamin a zsírban oldódó vitaminok közé tartozik, a neve pedig több molekulát foglal magába – két fő formája a D2- (ergokalciferol) és D3-vitamin (kolekalciferol). A magyar lakosság több, mint 2/3-a D-vitamin hiányos!
Tovább
Az antioxidánsok
Antioxidánsoknak az oxidációt csökkentő, valamint gátló anyagokat hívjuk. Léteznek természetes, illetve mesterséges antioxidánsok is.
Tovább
Növényi eredetű táplálékallergének
Sajnos nem ritka, hogy a „szokásos” búza, tej, tojás élelmiszereinken kívül egyéb, növényi eredetű táplálékok is képesek allergizálni. Talán nem is olyan meglepő a többségnek, hogy a szója a leggyakoribb -növényi eredetű- panaszt okozó élelmiszerünk.
Tovább