Dietetikus

Tanácsadó megtekintése
Pető Adrienn

Pető Adrienn

2013-ban végeztem a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán dietetikusként. Az életemben nagy szerepe van a sportnak és táncnak. 2012-ig aktívan versenyeztem Akrobatikus rock and roll sportágban, később pedig a Boogie-woogie is helyet kapott az életemben. Azért kezdtem el dietetikát tanulni, mert reméltem, hogy az egészséges táplálkozás mellett a sporttáplálkozást is megtanulhatom és összeköthetem e két fontos részét az életemnek. Jelenleg élelmezésvezetőként dolgozom egy bölcsődében illetve edzőként is tevékenykedek a saját sportegyesületünkben.


E-mail cím: petoadrienn91@gmail.com
Üzenet küldése a tanácsadónak

Egészséges táplálkozás alapelvei 2. rész
A mai ajánlásoknak megfelelően a következő 12 pontban határozzák meg az egészséges táplálkozás alapelveit:
Tovább
Egészséges táplálkozás alapelvei 1.rész
Az egészséges táplálkozás kialakítása során törekszünk arra, hogy a bevitt energia egyensúlyban legyen a felhasznált energiával. Ha többet viszünk be mint, amennyit felhasználunk az testtömegünk gyarapodásához, míg a kevesebb energia bevitel testtömegünk csökkenéséhez vezet.
Tovább
Ásványi anyagokról általában
A vitaminokhoz hasonlóan az ásványi anyagok sem adnak energiát szervezetünknek, azonban az egészségünkhöz nélkülözhetetlen a kielégítő bevitelük. Változatos és vegyes táplálkozással fedezhetőek az igények.
Tovább
Vitaminokról általában
A vitaminok nem nyújtanak a szervezetünk számára hasznosítható energiát, de nélkülözhetetlen számunkra. Előállítani nem tudjuk, éppen ezért rendkívül fontos a megfelelő mennyiségű bevitele táplálkozással.
Tovább