Események

2018. november 25. Csongrád
November 25-én a csongrádi fürdőben jártunk. Víz alatti torna, tekerés és Nordic Walking; íjász bemutató; táplálkozási tanácsadás, fül-orr-gégészeti szűrővizsgálatok, szellemi sportok, szauna szeánsz; életviteli klub.
Tovább
2018. november 24. Mórahalom
November 24-én a mórahalmi fürdőben mozgattuk meg a fürdő vendégeit. Víz alatti torna, tekerés és Nordic Walking; íjász bemutató; táplálkozási tanácsadás, fül-orr-gégészeti szűrővizsgálatok, szellemi sportok, szauna szeánsz; életviteli klub. [rl_gallery id="796"]
Tovább
2018. október 27. Hódmezővásárhely
Október 27-én a hódmezővásárhelyi fürdőben jártunk. A szakemberek által összeállított programokhoz bárki csatlakozhatott és kipróbálhatta például a víz alatti tornát és tekerést, a Nordic Walkingot, az íjászatot, kaphatott táplálkozási tanácsokat, de részt vehetett fül-orr-gégészeti szűrővizsgálaton, vagy szauna szeánszon is. Ez a komplex egészségfejlesztési szolgáltatás csak a Dél-Alföldön áll a fürdőzők rendelkezésére: a régió 24 településének fürdőjében egy-egy hétvége alkalmával vendégeskedik az aktív részvételt igénylő program. Eddig már közel háromezren éltek is a lehetőséggel. [rl_gallery id="784"]
Tovább
2018. november 10. Gyula
November 10-én a gyulai várfürdő vendégei voltunk. A szakemberek által összeállított programokhoz bárki csatlakozhatott és kipróbálhatta például a víz alatti tornát és tekerést, a Nordic Walkingot, az íjászatot, kaphatott táplálkozási tanácsokat, de részt vehetett fül-orr-gégészeti szűrővizsgálaton, vagy szauna szeánszon is. Ez a komplex egészségfejlesztési szolgáltatás csak a Dél-Alföldön áll a fürdőzők rendelkezésére: a régió 24 településének fürdőjében egy-egy hétvége alkalmával vendégeskedik az aktív részvételt igénylő program. Eddig már közel háromezren éltek is a lehetőséggel [rl_gallery id="742"]
Tovább
2018. november 11. Makó
November 11-én a makói fürdő vendégei voltunk. A szakemberek által összeállított programokhoz bárki csatlakozhatott és kipróbálhatta például a víz alatti tornát és tekerést, a Nordic Walkingot, az íjászatot, kaphatott táplálkozási tanácsokat, de részt vehetett fül-orr-gégészeti szűrővizsgálaton, vagy szauna szeánszon is. Ez a komplex egészségfejlesztési szolgáltatás csak a Dél-Alföldön áll a fürdőzők rendelkezésére: a régió 24 településének fürdőjében egy-egy hétvége alkalmával vendégeskedik az aktív részvételt igénylő program. Eddig már közel háromezren éltek is a lehetőséggel. [rl_gallery id="717"]
Tovább
Mórahalom és Csongrád fürdőjébe látogat a hétvégén „A mozgás legyen a gyógyszered” program

Már közel háromezren vették igénybe az ingyenes egészségszolgáltatásokat fürdőzés közben, a Dél-Alföldön

A mórahalmi Colosseum Fürdő és az éppen három éves Csongrádi Gyógyfürdő és Uszoda vendége lesz hétvégén „A mozgás legyen a gyógyszered” rekreációs és életviteli program. Ezúttal itt találkozhatnak a fürdőzők az ingyenes egészségfoglalkozásokkal, amelyet a Közép-Kelet-Európai Rekreációs Társaság a Dél-Alföldi Gyógy- és Termálfürdők Közhasznú Egyesület biztosít.

November 24-én, Mórahalmon, november 25-én pedig Csongrádon lesz alkalmuk a vendégeknek arra, hogy a vasárnap délutáni fürdőzés közben tájékozódjanak az egészségmegőrzésről és tapasztalatokat gyűjtsenek a rekreációról. Mindkét helyszínen 13 órától egészségfejlesztő testmozgás, szabadtéri sportolás, táplálkozási és életmód tanácsadás várja ingyenesen az érdeklődőket. A szakemberek által összeállított programokhoz bárki csatlakozhat és kipróbálhatja például a víz alatti tornát és tekerést, a Nordic Walkingot, az íjászatot, kaphat táplálkozási tanácsokat, de részt vehet fül-orr-gégészeti szűrővizsgálaton, vagy szauna szeánszon is. Ez a komplex egészségfejlesztési szolgáltatás csak a Dél-Alföldön áll a fürdőzők rendelkezésére: a régió 24 településének fürdőjében egy-egy hétvége alkalmával vendégeskedik az aktív részvételt igénylő program. Eddig már közel háromezren éltek is a lehetőséggel.

Mórahalmon és Csongrádon várják az idős, a fogyatékossággal élő vagy a krónikus, nem fertőző betegségcsoportokban szenvedő érdeklődőket is, hiszen megszívlelendő tanácsokkal és általuk végezhető gyakorlatokkal is készülnek a szervezők.

Az EFOP-1.8.6-17-2017-00007 kódszámú, a felnőtt lakosság prevenciós célú egészségfejlesztését célzó projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Következő állomások:

  1. november 24. szombat 13 órától Mórahalom, Colosseum Fürdő
  2. november 25. vasárnap 13 órától Csongrád Gyógyfürdő és Uszoda

A helyszíneken Márton Mária, a Dél-Alföldi Fürdők Egyesülete elnöke és Dr. habil. Fritz Péter, a Közép-Kelet-Európai Rekreációs Társaság elnöke áll a sajtó munkatársai rendelkezésére. A rendezvény kezdésekor készséggel nyújtanak tájékoztatást az ingyenes programról és a további helyszínekről. 

A fotók Makón és Gyulán készültek.

[rl_gallery id="711"]
Tovább